TRY  
Türkçe  
 

pamukkale Balloons,Pamukkale Balon Turu

Yayınlanma Tarihi: 16/02/2022
Pamukkale Balon Turu Fiyatları 2024
Pamukkale Balon Turu organizasyonları sadece birkaç yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. Kapadokya’nın dünyaca ünlü balon turlarının yanında daha çok yenidir. Pamukkale balon turları uçuş süresi 45 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir. Turlar haftanın 7 günü yapılmaktadır. Kişi başı fiyatlar 2023 yılı Ocak ve Şubat ayları için fiyat sorunuz arasında değişmektedir. Tur fiyatları içerisinde ücretsiz otel transferi de bulunmaktadır.
 
Pamukkale balon turu fiyatları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırabilmek için telefonumuz : +905327720778
 
Rezervasyonlarınızı Whatsapp üzerinden yaptırabilmeniz için numaramız: +905327720778
 
Pamukkale balon turları yeni olmasına rağmen daha başlangıcından itibaren ilgi görmeye başlamıştır. Genelde bölgeye gelen turistler tarafından keşfedilip yapılan Pamukkale balon turları artık bilinen bir güzergahtır ve Pamukkale Bölgesine yapılan ziyaretlerde tatil planlarına ilave edilen bir etkinlik olmaya başlamıştır.
 
Pamukkale Balon Turu Nasıl Yapılır?
Pamukkale’de yapılan balon turu sadece bembeyaz Pamukkale travertenlerini görmek için yapılmamaktadır. Yakın çevresinde yine yer altı termal kaynakları ile oluşmuş birçok traverten alanları vardır. Bunlar toprakta bulunan maddelerin etkisi ile kırmızıdan yeşile, sarı hatta mor renkli doğal travertenlerde ziyaret edilmektedir.
 
Pamukkale ülkemizin dünya ölçeğinde bilinen doğa harikalarından biridir. Ege Bölgesi Denizli ilinde bulunur. Denizliye sadece 19 kilometre uzaklıktadır. İsmini pamuk beyazı renkte olan doğal travertenlerinden almıştır. Pamukkale bölgesinde 35°C den 100°C kadar değişik sıcaklıklarda birçok sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Bu termal su kaynaklarının yer altından yer üstüne çıktığı alanlarda  içinde ki kalsiyum hidro karbonat  hava ile teması sonrası Kalsiyum  Karbonat çökeltisine dönüşmekte ve maddenin zaman içinde bunun birikmesi ile bembeyaz pamukları andıran Pamukkale oluşmuştur.  Pamukkale 160 metre yüksekliğinde tepesinden aşağıya doğru taraçalı bir yapıda olup doğal minik havuzları ile gerçekten olağanüstü bir görünümdedir. Yaklaşık 3- 4 kilometrelik bir alanı kapsar. O kadar beyazdır ki 20 kilometre uzaktan bile görülebilmektedir.  Günümüzde düzenlenen Pamukkale Balon Turu ile gökyüzünden de emsalsiz bir açıdan izlenme fırsatı bulunmaktadır.
 
Pamukkale Balon Turu Nerede ve Ne Zaman Yapılır?
Pamukkale balon turu sırasından sadece doğa harikası Pamukkale değil aynı zamanda antik Hierapolis Antik Kenti de görülebilmektedir.  Hierapolis Antik Kentinin bulunduğu bölge MÖ 6. yüzyıla kadar geriye giden bir dönemden beri yöre halkları tarafından ziyaret edildiği bilinmekte ve şehrin kuruluşu MÖ. 3. yüzyıla dayanmaktadır. MS. 395 yılında gelen Bizans yönetimi ile birlikte Hierapolis, Piskoposluk merkezi olmuştur.  Bu Antik kent aynı Pamukkale gibi kaplıcalar açısından zengindir ve Pamukkale balon turları sayesinden aynı anda her ikisinin de görülme şansını sizlere vermektedir.  Havadan pamuk beyazı ve rengarenk travertenlerin inanılmaz güzelliği başka bir yerde asla karşılaşamayacağınız bir manzaradır.
 
Pamukkale balon turları genellikle sabah saatlerinde başlar.  Tur için genelde sabah 6.30 da hazırlıklar başlar. Hava durumuna göre tam olarak belirlenen kalkış noktasına ulaşım anlaşmaya göre kendi olanaklarınız veya tur organizasyonunun transfer hizmetleri ile uçuş alanına varılır. Pamukkale balon turları kesinlikle tehlikeli bir aktivite değildir. Kullanılan sıcak hava balonları 8 kişiye kadar ve 14 kişiye kadar taşıyabilen iki ayrı büyüklüktedir. Profesyonel uçuş ve yer ekibi ile birlikte hazırlanan balonlarla 12 yaşını bitirmiş hamileler hariç hemen herkes bu tura katılabilir.  Havalanmadan özce keyifli bir kahvaltı hizmeti uçuş öncesi organizasyon firması tarafından verilmektedir.
 
Pamukkale balon turu sabah turu haricinde mevsime, hava durumuna ve talebe göre öğleden sorası içinde düzenlenmektedir. Sabah ve akşama doğru havasının değişik atmosferi ile her iki zamanda da yapılan uçuşların ayrı bir keyfi olmaktadır.
 
Uçuşunuz Pamukkale ile Hierapolis arasında planlanmıştır ve hava koşullarına göre bu plana uygun davranılmaktadır.  Uçuş süresi rüzgar ve hava durumuna göre 45 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Pamukkale balon turu sırasından 1000 metre yüksekliğe kadar yükseğe çıkılmaktadır.
 
Pamukkale Balon turları muhteşem bir panoramik görüş açısında gerçekleşir.  Yükseldikçe daha önceden karadan görebilme olanağınızın olmadığı muhteşem bir açıdan manzaranın büyüsüne kapılırsınız.  Bir yandan Pamukkale diğer yanda Antik Hierapolis kentini aynı anda görebilmek mümkün olabilmektedir.  Bu uçuşunuz sırasında bolca fotoğraf çekip videolar almak için harika fırsatlarınız olacaktır.  Uçuş anılarınızı bu sayede geleceğe aktarabilirsiniz.
 
İniş noktasında artık bir gelenek haline gelmiş olan şampanya patlatma töreni ile birlikte sizlere balon ile sembolik uçuş sertifikanız verilir.  Uygun iniş noktanızdan geriye dönüş yine organizasyon firmasının transfer olanakları ile sağlanmaktadır.
 
pamukkale balon turu fiyatları
pamukkale balon turu 
Pamukkale Balon Turları Rezervasyonu Nasıl Yapılır?
Pamukkale Balon Turu fiyatları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırabilmek için birçok olanağınız vardır.  En başta internet sitemiz üzerinden bize ulaşarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
 
Ayrıca rezervasyonlarınızı +905327720778numaralı telefonumuzdan bizi arayarak kolayca yaptırabilirsiniz.
 
Dilerseniz de Whatsapp hattımız üzerinde de istediğiniz tarihe balon turu rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Whatsapp: +905327720778
 
 
 

Son Haberler

Bodrum Dolphin Park Tour

Bodrum'a 20 km uzaklıkta bulunan Yunus Parkı'nda günün her saatinde yunuslarla yüzmeye gidebilir...

Devamını oku

bodrum özel motor yat kiralama

Bodrum Lüks Gulet Kiralama. Lüks kiralık yatlar mavi yolculuğa çıkmanın en eğlenceli ve konforlu se&cc...

Devamını oku

turkish hamam

The price for the Turkish Bath in Bodrum in 2023 is 50 euro per person for a traditional Turkish Ba...

Devamını oku

ÖZEL TEKNE KİRALAMA

Bodrum Lüks Gulet Kiralama. Lüks kiralık yatlar mavi yolculuğa çıkmanın en eğlenceli ve konforlu se&c...

Devamını oku

Bodrum Şoförlü lüx Araç Kiralama

Margaret Tour şehir içi ulaşım istekleriniz dahilinde firma size istediğiniz durumunda Bodrum şoförl&u...

Devamını oku
Ödeme Yöntemleri
https://www.bodrumviptransfer.info/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -